Tηλ.: +30 210 60 45 328

Η ψυχολογική υποστήριξη παιδιών, εφήβων και ενηλίκων αποσκοπεί στην ενδυνάμωση, την αποδοχή και την έκφραση των συναισθημάτων. Οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα στην οικογένεια καταγωγής δομούν ρόλους και άμυνες που πολλές φορές έρχονται σε σύγκρουση με τις απαιτήσεις της πραγματικότητας και τις αλλαγές που είναι αναγκαίες.

Γνωρίζουμε πως η αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας και μια θετική αυτοεικόνα είναι σημαντικά όπλα για τον άνθρωπο. Η αναγνώριση λοιπόν και η διαχείριση των συναισθημάτων μας με λειτουργικούς τρόπους (ανάπτυξη σωστών διαπροσωπικών σχέσεων και συμπεριφορών) βοηθούν στο να αποκτήσουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα εαυτού και εν συνεχεία να μπορούμε να μπούμε στις σχέσεις ‘αλλιώς’. Πιστεύοντας στον άνθρωπο και με γνώμονα το συναίσθημα εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε αξίες όπως η δημιουργικότητα, η συνεργατικότητα, η αποδοχή και η αυτοεκτίμηση. Παίρνοντας λοιπόν ως παράδειγμα το παιδί σχολικής ηλικίας, ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί αυτό να αντιμετωπίζει είναι το άγχος και η χαμηλή αυτοεκτίμηση, με αποτέλεσμα τη δυσκολία δημιουργίας σχέσεων με τους συνομήλικους ή και με τους γονείς του.

Οι δυσκολίες αυτές μπορεί να εκδηλωθούν με διαφορετικούς τρόπους όπως εκρήξεις θυμού, επιθετικότητα, απόσυρση κ.α. Η παρέμβαση επομένως του ειδικού ψυχολόγου του κέντρου μας κρίνεται άκρως απαραίτητη τόσο στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης του παιδιού όσο και στην εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων με σκοπό τη βελτίωση των διαπροσωπικών του σχέσεων.